Vietnamese varkenssatés

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
7-10 minuten
Ingrediënten: 
500 g varkenshaasje, in blokjes van ± 1,5 cm
koriander
8 limoenpartjes
Voor de marinade:
3 fijngesneden sjalotjes
4 fijngesneden knoflookteentjes
1 fijngesneden rood pepertje
4 el geraspt citroengras
3 el suiker
1 tl zout
½ tl versgemalen peper
2 el honing
2 el vissaus
2 el olijfolie
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Voeg het vlees toe en masseer er de marinade stevig in. Afdekken en minstens 12 uur in de koelkast plaatsen. Prik het vlees daarna vast tegen elkaar op lange stokjes. Bak de satés kort op een hevig vuur. Strooi er wat fijngesneden koriander over en dien op met partjes limoen.