Vijgen in spek

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
12 plakken ontbijtspek
12 kleine, rijpe vijgen
12 halve pecannoten, geroosterd
3 el ahornsiroop
cayennepeper
60 g geitenkaas
60 g roomkaas
2 el melk
½ tl gedroogde tijm
Ingrédients: 
12 tranches de lard petit déjeuner
12 petites figues mûres
12 demi-noix de pécan rôties
3 cs de sirop d'érable
poivre de Cayenne
60 g de fromage de chèvre
60 g de crème de fromage
2 cs de lait
½ cc de thym séché
Bereiding: 

Meng de geitenkaas, roomkaas, melk en tijm tot een dip. Roer een mespuntje cayennepeper onder de ahornsiroop. Snij elke vijg kruisgewijs in tot bijna vanonder. Stop er een halve pecannoot in en wikkel er een plak spek rond. Vaststeken met een tandenstoker. Op een bakplaat plaatsen en 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220°. Besprenkelen met de ahornsioop en opdienen met de dip.