Visgratin met Brugge Belegen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
300 g Brugge Belegen, geraspt
1 liter warme visbouillon
100 g champignons, in plakjes
200 g kabeljauw, in blokjes van ± 2,5 cm
200 g zalm, in blokjes van ± 2,5 cm
8 grote scampi’s, gepeld
2 eieren
125 g bloem
125 g boter
peper & zout
nootmuskaat
Ingrédients: 
300 g de Brugge Mi-Vieux, râpé
300 g de Brugge Mi-Vieux, râpé
200 g de saumon, en dés de ± 2,5 cm
8 gros scampis, épluchés
2 œufs
125 g de farine
125 g de beurre
poivre & sel
noix de muscade
Bereiding: 

Maak een roux van de boter en bloem. Roer er beetje bij beetje de visbouillon onder. Roer er daarna 150 g kaas onder. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, van het vuur halen en de eieren er onder mengen. Schik de vis, de scampi’s en champignons in 4 ovenschoteltjes. Verdeel er de saus over en strooi er de rest van de kaas op. Plaats de schoteltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.