Vispaella met gedroogde pruimen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
500 g tomaten
2 selderstengels, in ringetjes
2 knoflookteentjes, geplet
4 el olijfolie
180 g paellarijst
6 dl groentebouillon
een mespuntje saffraandraadjes
peper & zout
200 g zalm, in blokjes
200 g scampi’s
100 g gedroogde pruimen
1 el koriander
½ citroen
Ingrédients: 
500 g de tomates
2 branches de céleri en anneaux
2 gousses d'ail écrasées
4 cs d'huile d'olive
180 g de riz pour paella
6 dl de bouillon de légumes
une pointe de couteau de fils de safran
poivre & sel
200 g de saumon, en morceaux
200 g de scampis
100 g de pruneaux séchés
1 cs de coriandre
½ citron
Bereiding: 

Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de look en de selder aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe. Goed omroeren. Na enkele minuten de groentebouillon en de saffraan toevoegen. Ongeveer een kwartier laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout en de tomatenblokjes er onder mengen. Voeg de zalm, de scampi’s en de gedroogde pruimen toe. Dek de pan af met aluminiumfolie en plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 140°. Verwijder de laatste 5 minuten de folie. Voor het opdienen garneren met koriander en citroenpartjes.