Vlinderpasta met varkensvlees

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
350 g vlinderpasta (farfalle)
500 g varkensvlees, in reepjes
peper & zout
5 lente-uitjes, in ringetjes
2 el olijfolie
2,5 dl groentebouillon
2 dl room
250 g halfgedroogde tomaatjes
100 g geraspte emmentaler
enkel tijmtakjes
1 tl grof gehakte basilicum
Ingrédients: 
350 g de pâtes papillon (farfalle)
500 g de viande de porc en lamelles
poivre & sel
5 jeunes oignons, en anneaux
2 cs d’huile d’olive
2,5 dl de bouillon de légumes
2 dl de crème
250 g de petites tomates semi-séchées
100 g d’emmental râpé
quelques petites branches de thym
1 cc de basilic haché gros
Bereiding: 

Kook de pasta beetgaar in zoutwater en laat hem uitlekken. Kruid intussen de vleesreepjes flink met peper en zout. Bak ze rondom bruin in de olijfolie. Laat de lente-uitjes kort mee bakken. Blussen met de bouillon en er de room onder roeren. Eén keer krachtig laten opkoken en dan nog 6 minuten laten pruttelen op een zacht vuur. Meng er daarna de pasta en de tomaatjes onder. Op smaak brengen met peper en zout en in een vuurvaste schotel doen. Bestrooien met de geraspte emmentaler en 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen. Voor het opdienen bestrooien met tijm en basilicum.