Vol-au-vent van de Bomma

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
60 min
Ingrediënten: 
4 bladerdeeggebakjes
1,5 l kippenbouillon
1 braadkip
200 g kippengehakt
350 g champignons, in partjes
250 g SPAR soepgroenten
1 eidooier
125 g bloem
4 el citroensap
scheutje room
boter
1 kruidentuiltje van peterselie, laurier en tijm
2 el gehakte peterselie
Peper & zout
Ingrédients: 
4 vidés en pâte feuilletée
1,5 l de bouillon de poule
1 poulet
200 g de haché de poulet
350 g de champignons, en morceaux
250 g de légumes pour potage SPAR
1 jaune d’œuf
125 g de farine
4 cs de jus de citron
un peu de crème
beurre
1 bouquet garni de persil, laurier et thym
2 cs de persil haché
poivre & sel
Bereiding: 

Laat de kip, de soepgroenten en het kruidentuiltje ongeveer een halfuur koken in de bouillon. Maak balletjes van het gehakt en kook ze even mee in de kippenbouillon. Stoof de champignons goudbruin in wat boter en blus met 2 el citroensap. Schep de balletjes uit de bouillon. Haal er ook de kip uit, laat ze afkoelen en pluk het vlees van het karkas. Zeef de bouillon. Laat 125 g boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet er al roerend de bouillon bij. Kruid met peper, zout en 2 el citroensap. Voeg de room en eidooier toe. Schep de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Verwarm de bladerdeeggebakjes even in de oven en vul ze met de vol-au-vent. Garneer met peterselie en leg er het dekseltje op. Lekker met frietjes of puree en pittige waterkers.