Warme salade met biet en geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
12 hele sjalotten, gepeld
olijfolie
peper & zout
1 pot rode bietenschijfjes
4 kleine geitenkaasjes
1 el witte wijnazijn
1 tl graanmosterd
½ tl suiker
gemengde jonge slablaadjes
50 g grof gehakte walnoten
Ingrédients: 
12 échalotes entières, épluchées
huile d’olive
poivre & sel
1 pot de petites betteraves rouges en tranches
4 petits fromages de chèvre
1 cs de vinaigre de vin, blanc
1 cc de moutarde en grains
½ cc de sucre
un mix de jeunes salades
50 g de cerneaux de noix hachés gros
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200º. Leg de sjalotten op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid goed met peper en zout. Rooster de sjalotjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden. Laat de rode bietenschijfjes uitlekken. Voeg ze bij de sjalotten en laat alles nog 10-15 minuten in de oven staan, tot de groenten gekaramelliseerd zijn. Halveer 4 kleine geitenkaasjes en leg ze met de snijkant onder de gril, gedurende 2 minuten. Maak een dressing door 3 el olijfolie, de witte wijnazijn, de graanmosterd en de suiker goed onder mekaar te mengen. Schik op 4 borden telkens een handvol gemengde slablaadjes en verdeel daar de groenten over. Besprenkelen met de dressing en er de geitenkaas op leggen. Werk af met de walnoten.