Waterzooi van kabeljauw en witloof

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
35 minutes
Ingrediënten: 
6 stronkjes witloof
2 wortelen
1 preiwit
3 el boter
1 liter visbouillon
1 kg mosselen, gekookt
400 g kabeljauwfilet, in blokjes
100 g grijze garnalen
2 eierdooiers
2 dl room
het sap van ½ citroen
3 el fijngesneden peterselie
peper & zout
Ingrédients: 
6 chicons
2 carottes
1 blanc de poireau
3 cs de beurre
1 litre de bouillon de poisson
1 kg de moules, cuites
400 g de filet de cabillaud, en dés
100 g de crevettes grises
2 jaunes d'oeuf
2 dl de crème
le jus de ½ citron
3 cs de persil finement haché
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de wortelen, prei en 4 witloofstronkjes in kleine stukjes. Stoof ze aan in 2 eetlepels boter. Blussen met de visbouillon en 20 minuten laten koken op een zacht vuur. Halveer intussen de overige witloofstronkjes en stoof ze aan in de rest van de boter. Haal de mosselen uit hun schelp. Klop de eierdooiers los in de room.

Pocheer de kabeljauwblokjes 2 minuten in de soep. Schep ze er samen met de groenten uit en verdeel dit over 4 voorverwarmde kommen. Verdeel ook de mosselen en het gebakken witloof over de borden. Voeg het eiermengsel toe aan de visbouillon en breng dit al roerend tot tegen het kookpunt. Voeg dan het citroensap en de peterselie toe. Afkruiden met peper en zout, in de kommen scheppen en garneren met de garnalen.