Witlooftaart met Meesterlyck-ham

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
50 min
Ingrediënten: 
1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
4 plakjes Meesterlyck-ham
4 stronken witloof
70 ml kalfsfond
80 g geraspte kaas
300 ml melk
2 el bloem
Boter
Nootmuskaat
Rucola, om te garneren
peper & zout
Ingrédients: 
1 rouleau de pâte brisée
4 tranches de jambon Magistral
4 chicons
70 ml de fond de veau
80 g de fromage râpé
300 ml de lait
2 cs de farine
beurre
noix de muscade
rucola, pour garnir
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de witloofstronken in de lengte en stoof ze goudbruin in een klontje boter. Giet er de kalfsfond bij en laat het vocht goed verdampen. Kruid met peper en zout. Beboter een quichevorm en bekleed met het deeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met bakbonen. Bak de taartvorm 10 tot 15 minuten voor. Smelt 30 g boter, voeg de bloem toe en laat al roerend heet worden. Giet er beetje bij beetje de melk bij en laat indikken. Meng er de helft van de kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Wikkel elk stukje witloof in een plakje ham en schik de rolletjes op de voorgebakken taartvorm. Overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de taart nog 20 minuten in de oven. Garneer met de rucola.