Witte vis in tomaten-anijssaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 sjalotjes, in partjes
2 knoflookteentjes, geplet
500 g tomaten
de blaadjes van 1 takje tijm
2 el olijfolie
2 dl rode wijn
2 el tomatenpuree
2 anijssterretjes
peper & zout
suiker
de geraspte schil van 1 sinaasappel
500 g witte vis naar keuze
Pernod
Ingrédients: 
4 échalotes, en quartiers
2 gousses d'ail, écrasées
500 g de tomates
les feuilles d'une petite branche de thym
2 cs d'huile d'olive
2 dl de vin rouge
2 cs de purée de tomate
2 étoiles d'anis
poivre & sel
sucre
la peau râpée d'une orange
500 g de poisson blanc au choix
Pernod
Bereiding: 

Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de sjalotten en knoflook in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze kort mee bakken. Voeg dan de wijn, tomatenpuree, anijssterretjes, tijm, peper, zout en suiker toe. Laat dit 15 minuten pruttelen. Kruid intussen de vis met peper en zout en besprenkel hem met Pernod. Leg de vis op een aluminiumschaaltje en bak hem bijna gaar op de barbecue. Laat hem daarna nog 3 minuten verder garen in de warme saus. Voor het opdienen bestrooien met de geraspte sinaasappelschil.