Wortel-aardappelsoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
6 wortelen, in plakjes van ± 3 mm
3 grote aardappelen, in blokjes
4 lente-uitjes, in ringetjes
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 tl vers geraspte gember
1 el boter
2 el bloem
1 tl currypoeder
1 dl witte wijn
1 liter groentebouillon
2 dl room
peper & zout
1 tl verse tijm en peterselie, fijngesneden
croutons
Ingrédients: 
6 carottes, en rondelles de ± 3 mm
3 grosses pommes de terre, en cubes
4 jeunes oignons, en anneaux
2 gousses d’ail, hachées finement
1 cc de gingembre râpé frais
1 cs de beurre
2 cs de farine
1 cc de curry en poudre
1 dl de vin blanc
1 litre de bouillon de légumes
2 dl de crème
poivre & sel
1 cc de thym frais et de persil, haché fin
croûtons
Bereiding: 

Bak de look en gember aan in de boter. Voeg na enkele minuten de aardappelblokjes, de wortelschijfjes en de lente-ui toe. Laat ze 5 minuten zweten. Meng er dan de bloem en het currypoeder onder. Blussen met de wijn en de bouillon. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen. Roer er de room onder en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Schep ze in borden en bestrooi ze met de verse kruiden. Opdienen met croutons.