Wortelen met hazelnoten en gehakt

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
300 g wortelen, grof geraspt
50 g hazelnoten
3 el olijfolie
300 g rundsgehakt
1 el currypoeder
peper & zout
een handvol verse koriander, grof gehakt
een handvol verse munt, grof gehakt
1 el witte wijnazijn
3 el citroensap
5 el vers sinaasappelsap
Ingrédients: 
300 g de carottes, râpées gros
50 g de noisettes
3 cs d’huile d’olive
300 g de bœuf haché
1 cs de curry en poudre
poivre & sel
une poignée de coriandre fraîche, hachée gros
une poignée de menthe fraîche, hachée gros
1 cs de vinaigre de vin, blanc
3 cs de jus de citron
5 cs de jus d’orange frais
Bereiding: 

Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een antikleefpan. Bak het vlees met het currypoeder en een snuifje peper en zout aan in een eetlepel olijfolie, tot het bruin en kruimelig is. Meng er dan de geraspte wortelen, de wijnazijn, de rest van de olijfolie, het sinaasappelsap en het citroensap onder. Nog een minuutje laten bakken en dan de koriander en munt er onder mengen. Verder op smaak brengen met peper en zout en voor het opdienen bestrooien met de hazelnoten.