Wortelkoekjes met harissa-yoghurt

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
600 g wortelen, in plakjes
400 g kikkererwten, uitgelekt
4 el grof gehakte koriander
2 tl korianderpoeder
1 tl currypoeder
1 losgeklopt ei
1 el harissa
150 g Griekse yoghurt
1 el olijfolie
waterkers
Ingrédients: 
600 g de carottes, en tranches
400 g de pois chiches, égouttés
4 cs de coriandre, hachée gros
2 cc de coriandre en poudre
1 cc de curry en poudre
1 œuf battu
1 cs d’harissa
150 g de yoghourt à la Grecque
1 cs d’huile d’olive
cresson
Bereiding: 

Kook de wortelplakjes tot ze zacht zijn, giet ze af en zet ze nog even op het vuur tot al het vocht verdwenen is. Voeg de kikkererwten toe en pureer alles grof. Lichtjes laten afkoelen en dan de koriander, het korianderpoeder, de curry en het ei er onder mengen. Vorm met je handen 8 balletjes. Leg die een half uur in de koelkast. Roer intussen de harissa door de yoghurt. Duw de balletjes plat en bak ze 2-3 minuten aan iedere kant in olijfolie. Opdienen met waterkers en harissa-yoghurt.