Worteltagliatelle met kikkererwtenbolognese

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
10 grote wortelen
400 g kikkererwten
2 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
een snuifje knoflookpoeder
zout
3 el paneermeel
2 el gemalen parmezaan
3 knoflookteentjes, geplet
400 g gezeefde tomaten
1 el suiker
1 el fijngesneden basilicum
Ingrédients: 
10 grosses carottes
400 g de pois chiches
2 cs d’huile d’olive
2 cc d’origan séché
une pincée d’ail en poudre
sel
3 cs de chapelure
2 cs de parmesan râpé
3 gousses d’ail écrasées
400 g de tomates tamisées
1 cs de sucre
1 cs de basilic coupé fin
Bereiding: 

Giet de kikkererwten af en meng er 1 eetlepel olijfolie, een theelepel oregano, een snuifje zout, een snuifje lookpoeder, het paneermeel en 1 eetlepel parmezaan onder. Verdeel dit in één laag over een bakplaat en plaats die 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. Snij intussen 1 wortel in kleine blokjes. Stoof die 3 minuten aan in 1 eetlepel olijfolie, samen met de look. Voeg de gezeefde tomaten, 1 theelepel oregano en de resterende parmezaan toe. Laat dit een kwartier pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en suiker. Schil de rest van de wortelen en snij ze met een dunschiller in lange slierten. Leg ze 2 tot 3 minuten in kokend water en giet ze af. Meng ¾ van het kikkererwtenmengsel onder de tomatensaus. Schep die op de wortelsliertjes en werk af met de resterende kikkererwten en de basilicum.