Zalmfilet met mosterdsaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 zalmfilets
1 citroen
3 el zonnebloemolie
peper & zout
1 dl mayonaise
3 tl mosterd
2 tl honing
1 tl verse dille
1 tl gemengde peperbolletjes
Ingrédients: 
4 filets de saumon
1 citron
3 cs d'huile de tournesol
poivre et sel
1 dl de mayonnaise
3 cc de moutarde
2 cc de miel
1 cc d'aneth frais
1 cc de poivre mixte en grains
Bereiding: 

Meng de mosterd, de mayonaise, honing en dille onder elkaar. Verder op smaak brengen met peper en zout. Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en snij de andere in 4 gelijke schijfjes. Meng het citroensap onder 2 eetlepels olie. Flink kruiden met peper en zout. Wentel hier de zalmfilets in. Borstel de matte kant van 4 stukken aluminiumfolie in met de resterende olie. Leg er telkens een zalmfilet op, samen met een schijfje citroen en enkele peperbolletjes. Vouw de folie goed dicht en leg de pakketjes 10 minuten op een hete grill. Dien de zalm op met de mosterdsaus en een fris slaatje.