Zalmschmarren

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 eieren
250 g ricotta
1 dl melk
100 g bloem
een handvol basilicum, in reepjes gesneden
peper & zout
1 blik artisjokharten
200 g gerookte zalm
2 el olijfolie
2 el pijnboompitten
Ingrédients: 
4 oeufs
250 g de ricotta
1 dl de lait
100 g de farine
une poignée de basilic, coupé en lamelles
poivre & sel
1 boîte de cœurs d'artichaut
200 g de saumon fumé
2 cs d'huile d'olive
2 cs de pignons de pin
Bereiding: 

Roer de melk en de eieren onder de ricotta, meng er dan de bloem onder en vervolgens ook de basilicum. Op smaak brengen met peper en zout en een kwartier laten rusten. Laat intussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Trek de gerookte zalm in stukjes.

Verhit de olijfolie in een grote pan en giet er het deeg in. Verdeel er de artisjokken, de zalm en de pijnboompitten over. Ongeveer 4 minuten laten bakken, tot de onderkant lichtbruin is. Draai de pannenkoek om en verdeel hem met 2 lepels in stukjes. Nog een viertal minuten laten bakken terwijl je de stukjes voortdurend omroert.