Zalmtartaar met veenbessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
1 Jonagold
1 el gedroogde veenbessen
1 dl veenbessensap
1 tl esdoornsiroop
150 g gerookte zalm
150 g verse zalm
1 tl olijfolie
roze peper
dille (fijngehakt)
Ingrédients: 
1 Jonagold
1 cs de canneberges séchées
1 dl de jus de canneberge
1 cc de sirop d'érable
150 g de saumon fumé
150 g de saumon frais
1 cc d'huile d'olive
poivre rose
aneth hachée fine
Bereiding: 

Snij de ongeschilde appel in flinterdunne plakken, bij voorkeur met de mandoline. Leg ze op een bakplaat en bakpapier en plaats die 25 minuten in een voorverwarmde oven van 130°. Hak intussen de veenbessen fijn en doe ze samen met het veenbessensap en enkele druppels esdoornsiroop in een pannetje, tot de bessen zacht zijn. Snij de beide zalmsoorten fijn en meng er de olijfolie en gemalen roze peper onder. Meng er vervolgens de dille en de veenbessen onder. Bouw een mooi torentje op van schijfjes appel en zalmtartaar.