Zoete lamskebabs uit Griekenland

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
3 el abrikozenconfituur
1 el rode wijnazijn
2 el tomatenpuree
1 geplet knoflookteentje
2 el olijfolie
peper & zout
1 rode ui
2 zoete appels
600 g lamsvlees, in 24 blokjes
4 pitabroodjes
sla
4 el knoflooksaus
Ingrédients: 
3 c. à s. de confiture d’abricots
1 c. à s. de vinaigre de vin rouge
2 c. à s. de concentré de tomates
1 gousse d’ail, pressée
2 c. à s. d’huile d’olive
poivre & sel
1 oignon rouge
2 pommes bien sucrées
600 g de viande d’agneau (24 dés)
4 pains pita
salade
4 c. à s. de sauce à l’ail
Bereiding: 

Meng de abrikozenconfituur, de wijnazijn, de tomatenpuree, knoflook en 1 eetlepel olie onder elkaar. Stevig op smaak brengen met peper en zout.

Snij de ui in 8 partjes. Snij de appels in totaal in 32 blokjes. Stop telkens 4 stukjes appel, 3 stukjes vlees en een partje ui op 8 satépennen. Smeer ze in met de resterende olie en bak ze 2-3 minuten op de barbecue. Borstel ze daarna in met het confituurmengsel en bak de kebabs nog 6-8 minuten verder. Opdienen met een open gesneden pitabroodje met sla en looksaus.