Zoete puree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
60 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
750 g zoete aardappelen
4 el boter
1,5 tl zout
½ tl kaneelpoeder
2 mespuntjes cayennepeper
60 g pecannoten, fijngehakt
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
Ingrédients: 
750 g de patates douces
4 cs de beurre
1,5 cc de sel
½ cc de cannelle en poudre
2 pointes de couteau de poivre de Cayenne
60 g de noix de pécan, hachées fin
2 jeunes oignons, en fins anneaux
Bereiding: 

Leg de ongeschilde aardappelen op een bakplaat en zet die 1 uur in een voorverwarmde oven van 220°. Even laten afkoelen en dan de schil verwijderen. Doe de aardappelen samen met de boter, zout, kaneelpoeder en cayennepeper in een keukenmachine. Goed fijn mengen. Voor het opdienen bestrooien met pecannoten en lente-ui.