Zomerse stoemp met kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
800 g aardappelpuree (kant-en-klaar)
200 g erwten (diepvries)
4 lente-ui, gesnipperd
150 g ricotta
4 el gehakte bladpeterselie
4 kipfilets
bakboter
peper & zout
Voor de saus:
150 g rucola
1 lookteentje
100 ml olijfolie
1 el citroensap
Ingrédients: 
800 g de purée de pomme de terre (prête à l’emploi)
200 g de petits pois (surgelés)
4 jeunes oignons en petits morceaux
150 g de ricotta
4 cs de persil plat haché
4 filets de poulet
beurre de cuisson
poivre & sel
Pour la sauce:
150 g de rucola
1 gousse d’ail
100 ml d’huile d’olive
1 cs de jus de citron
Bereiding: 

Verhit een klont boter in een koekenpan. Bak de lente-ui even aan en voeg de erwten toe. Laat 5 minuten bakken en kruid met peper en zout. Schep samen met de ricotta en de peterselie onder de puree en roer alles goed onder elkaar.  Kruid de kippenfilets met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar. Snij de filets in reepjes. Mix alle ingrediënten voor de saus en kruid met peper en zout. Schep de puree op de borden, leg er de kipfilet bij en werk af met de rucolasaus.

Tip: Puree over? Maak er de volgende dag burgertjes van en bak goudbruin.