Zoute soesjes met rivierkreeft en avocado

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 dl water
peper & zout
50 g margarine
75 g bloem
6 eieren
1 avocado
0,5 dl room
16 gekookte rivierkreeftjes zonder pantser
kleine rucola-blaadjes
boter
Ingrédients: 
1 dl d’eau
sel et poivre
50 g de margarine
75 g de farine
6 œufs
1 avocat
0,5 dl de crème
16 écrevisses blanchies débarrassées de leur carapace
feuilles de roquette
beurre
Bereiding: 

Breng het water aan de kook met de margarine en een snuifje zout. Voeg de bloem toe en blijf roeren met een garde tot het mengsel goed droog is. Roer er dan één voor één 3 eieren onder, tot je een glad deeg hebt. Spuit hiervan kleine rondjes op een ingevette bakplaat. Borstel ze in met een opgeklopte eierdooier en bak de soesjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210°. Af laten koelen.

Verdeel de avocado in blokjes en snij de soesjes open. Klop 2 eierdooiers los onder de room, met wat peper en zout. Bak hier een roerei van in wat boter. Verdeel het ei, de rivierkreeftjes en de avocadoblokjes over de 16 soesjes en werk af met een rucola-blaadje.