Zuurkool met braadworsten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
50 minuten
Ingrediënten: 
2 uien, fijngehakt
4 el boter
1 kg zuurkool
1,25 dl kippenbouillon
enkele laurierblaadjes
5 jeneverbessen
1 kg braadworst
1 grote aardappel
suiker
zout
Ingrédients: 
2 oignons hachés fin
4 cs de beurre
1 kg de choucroute
1,25 dl de bouillon de poule
quelques feuilles de laurier
5 baies de genévrier
1 kg de saucisse
1 grosse pomme de terre
sucre
sel
Bereiding: 

Fruit de uien in de helft van de boter. Voeg de zuurkool, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe en giet de bouillon erover. Laat dit veertig minuten koken op een matig vuur, met het deksel op de pan. Bak intussen in een andere pan de worsten in de rest van de boter. De aardappel schillen, raspen en door de zuurkool scheppen. De kool nog een keer opkoken en op smaak brengen met zout en suiker. Serveer de gebakken worsten bovenop de zuurkool.