Zweedse amandelkoek

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minutes
Bereidingstijd: 
30 minutes
Ingrediënten: 
125 g gesmolten boter
de geraspte schil van 1 citroen
230 g suiker
2 eieren
een mespuntje zout
het merg van 1 vanillestokje
120 g bloem
een handvol grof gehakte amandelen
Ingrédients: 
125 g de beurre fondu
l’épluchure râpée d’un citron
230 g de sucre
2 œufs
une pointe de couteau de sel
les graines d’une gousse de vanille
120 g de farine
une poignée d’amandes hachées gros
Bereiding: 

Vet een ovenvaste pan in met boter. Meng de citroenschil zorgvuldig onder 200 gram suiker. Klop er vervolgens met een mixer de eieren onder, tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Voeg dan het vanillemerg en het zout toe. Meng er de bloem onder en tot slot ook de gesmolten boter. Goed mengen en dan in de pan doen. Strooi er de amandelen en 2 eetlepels suiker over. Bak de koek 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°.