SPAR "Alle boodschappen in uw buurt"

In de voedingssector profileert SPAR zich als een kwalitatieve buurtsupermarkt voor de wekelijkse en dagelijkse bood­schappen. Dit gebeurt aan de hand van een doordachte consumenten-benadering, huisstijl en prijsstelling.

Het accent van het aanbod ligt op de versafdelingen. AGF en Brood & Gebak krijgen als dagverse afdelingen ruime aandacht. Salades, traiteur en kaas bieden we in een concept van ‘prepack’ oftewel ’voorbereide bediening’ aan. Het biedt de consument de garantie van kwaliteit, versheid, keuze én van de juiste productportionering. Het vers vlees (indien aanwezig) en de vleeswaren vindt de consument terug in een bedieningsomgeving. Wat betreft de kruidenierswaren wil SPAR een breed assortiment aanbieden zodat we door de consument als een echte ‘voedingsspecialist’ worden aanzien. Zowel de A-merken, het SPAR-merk, het Best Of-merk als het Winny-merk komen aan bod.

We spreken van 2 winkelformats: de SPAR-supermarkt vanaf 400 m² en de SPAR-superette vanaf 250m². Beide formats streven ernaar de hierboven vermelde winkelbenadering in de praktijk om te zetten. In de SPAR-supermarkt stellen we de versafdelingen gegroepeerd op. In de SPAR-superette zal de consument de versafdelingen verspreid doorheen de winkel terugvinden. De sfeer bij SPAR is er één van gezelligheid en stijl. Hierbij spelen de winkelier en zijn personeel een cruciale rol.