Back to top
Dranken

Cocktail jug met citrusfruit en tijm

Ingrediënten

1 liter water (ijskoud)
1 sinaasappel (in schijfjes)
2 limoenen (in schijfjes)
2 citroenen (in schijfjes)
4 takjes tijm
10 ijsblokjes

Voor de siroop:

250 gram fijne suiker
4 citroenen (geperst)
5 limoenen (geperst)
6 takjes tijm

Bereidingswijze

Maak de siroop. Verwarm het citrussap met de suiker en de tijmtakjes op een laag  vuurtje. Haal van het vuur van zodra de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

Doe de ijsblokjes in een schenkkan en giet er de citrussiroop in. Voeg het water toe en roer goed. Werk af met de schijfjes citrusfruit en de tijmtakjes.

 

Tip: Met een scheutje gin erbij, geniet je van een verfrissende cocktail!

Keukenbenodigdheden

Cocktail jug