Back to top
Hapjes
Voorgerechten

Lenteslaatje met Jonagold en warme geitenkaas

Ingrediënten

200 gram veldsla
2 Jonagold appels
1 venkelknol
100 gram druiven
100 gram gemengde noten (walnoten, amandelen en hazelnoten)
1 takje rozemarijn
snuifje chilipoeder
1 eetlepel olijfolie
4 geitenkaas (ronde)
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
peper
zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.  Snijd de appels en venkel in fijne schijfjes. Halveer de druiven. Rooster de noten met rozemarijn, chilipoeder en zout 5 minuten in een pan met olijfolie. 

Verdeel de rietsuiker over de geitenkaasjes en plaats de ze op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten. 

Verdeel ondertussen de veldsla over vier borden. Leg de plakjes Jonagold, venkel en gehalveerde blauwe druiven bovenop de veldsla. Strooi de geroosterde noten over de salade. 

Meng 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout in een kleine kom. Besprenkel de dressing over de salade. Haal de geitenkaasjes uit de oven en serveer bij de salade.

Bekijk meer gerechten van SPAR