Tagliatelle met roomsaus van kip, champignons en paprika
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de paprikareepjes met de look in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snij de kip in blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten mee bakken. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Schep alles onder de paprikareepjes.
Fruit de sjalotten in olijfolie. Doe er de suiker bij en roer om. Voeg de bloem en het currypoeder toe. Doe er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de room door. Giet de saus bij de kip en
groenten.
Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep er de roomsaus met de kip en groenten op. Serveer meteen.
Tip: Voorraadje noten? Hak ze grof en werk er het gerecht mee af!
Wijnsuggesties bij dit recept
Guillaume Merlot 75 cl
Het fijne en heerlijke aroma van zoete, gerijpte zwarte vruchten proef je ook in de mond na de volle en zachte aanzet van deze merlot. Lekker bij stevige vlees- of gevogeltegerechten.