Back to top
Desserten

Tiramisu glaasjes met advocaat

Ingrediënten

250 gram mascarpone
3 eierdooiers
75 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
200 milliliter koffie (afgekoeld)
200 gram lange vingers
4 eetlepels advocaat

Bereidingswijze

 In een grote kom, meng de mascarpone, eierdooiers, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.

Klop de slagroom stijf in een andere kom. Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mascarponemengsel.

Doe de afgekoelde koffie in een ondiepe schaal. Breek de vingers in twee, dompel de lange vingers kort in de koffie en bedek de zijkant van de glaasjes met de lange vingers.

Schep het mascarponemengsel in het midden van het glas tot boven de vingers.

Druppel in elk glas een eetlepel advocaat over het mascarponemengsel. Dek de glaasjes af met plasticfolie en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.