Aardappel-preisoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
300 g aardappelen
1 ui, fijngesneden
125 g gerookte spekblokjes
1 preiwit
1 el boter
1 dl slagroom
125 g Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
8 dl runderbouillon
peper & zout
Ingrédients: 
300 g de pommes de terre
1 oignon émincé
125 g de lardons
1 blanc de poireau
1 c. à s. de beurre
1 dl de crème fraîche
125 g de Boursin Cuisine Ail & Fines Herbes
8 dl de bouillon de bœuf
poivre & sel
Bereiding: 

Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Snij ook de prei in grote stukken. Bak het spek 5 minuten in de boter. Voeg dan de ui, de aardappelblokjes en de prei toe en laat ze 5 minuten mee koken. Blussen met de bouillon en er de Boursin en de room onder roeren. Laat dit mengsel met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Mixen en opnieuw aan de kook brengen. Kruiden met peper en zout. Lekker met een sneetje brood met roomkaas.