Aardappellasagne

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
700 g gemengd gehakt
1,8 kg vastkokende aardappelen, geschild
peper & zout
2 el olijfolie
150 g ui, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1,5 kg tomatenblokjes uit blik
3 el tomatenpuree
2 tl gedroogde oregano
8 dl melk
60 g bloem
5 dl groentebouillon
nootmuskaat
50 g geraspte Parmezaan
Ingrédients: 
700 g de haché mélangé
1,8 kg de pommes de terre à chair ferme épluchées
2 c.à.s. d’huile d’olive
150 g d’oignons finement hachés
2 gousses d’ail finement hachées
1,5 kg de tomates concassées en conserve
3 c.à.s. de purée de tomate
2 c.à.c. d’origan séché
8 dl de lait
60 g de farine
5 dl de bouillon de légumes
noix de muscade
sel et poivre
50 g de parmesan râpé
Bereiding: 

Snij de aardappelen in plakjes en kook die een tiental minuten in zoutwater. Bak intussen het gehakt aan in de olijfolie, samen met de ui en knoflook. De tomaten, tomatenpuree en oregano eronder roeren en 10 minuten laten pruttelen.

Schik de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschotel. Schep er de gehaktsaus op en dek toe met de resterende aardappelen. Roer de melk, de bouillon en de bloem onder elkaar. Flink op smaak brengen met peper, zout  en nootmuskaat en over de aardappelen gieten. Bestrooien met Parmezaan en 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen.