Balletjes van Parma-ham en kaas

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
55 minuten
Ingrediënten: 
50 g boter
120 g bloem
2,75 dl melk
100 g gerapte Gouda
100 g Parma-ham
2 losgeklopte eieren
100 g broodkruim
zout
cayennepeper
Ingrédients: 
50 g de beurre
120 g de farine
2,75 dl de lait
100 g de Gouda râpé
100 g de jambon de Parme
2 oeufs battus
100 g de chapelure
sel
poivre de Cayenne
Bereiding: 

Hak de Parma-ham fijn. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer er 70 g bloem onder. Gedurende 2-3 minuten blijven roeren, zodat een mooie roux ontstaat. Voeg langzaam en al roerend de melk toe. Roer er de Gouda onder en haal de pan van het vuur. Meng er de Parma-ham onder en breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper. Minstens 30 minuten in de koelkast plaatsen.

Verdeel het mengsel met een ijsschep in balletjes. Haal die door de resterende bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het broodkruim. Een half uur in de koelkast plaatsen en dan deze handelingen herhalen. Frituur de balletjes in 2-3 minuten goudbruin op 170°. Eventueel opdienen met extra Parma-ham en verse tuinkruiden naar keuze.