Bladerdeeghapje met mossel

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
1 kant-en-klaar bladerdeeg
20 grote mosselen
1 ui (in blokjes)
1 selderstengel (in blokjes)
peper & zout
100 g bloem
15 g bakpoeder
1 eiwit
2 dl ijskoud water
100 g mayonaise
het sap van ¼ citroen
1 el fijngesnipperde bieslook
Ingrédients: 
1 pâte feuilletée prête à l'emploi
20 grosses moules
1 oignon en dés
1 branche de céleri en morceaux
poivre & sel
100 g de farine
15 g de levure
1 blanc d'œuf
2 dl d'eau glacée
100 g de mayonnaise
le jus de ¼ de citron
1 cs de ciboulette hachée fine
Bereiding: 

Snij twintig visjes uit het deeg, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze twintig minuten op 200°. Kook de mosselen gaar met de ui, selder, peper en zout. Haal ze uit de schelp en laat ze afkoelen. Meng intussen de bloem, het bakpoeder, het losgeklopte eiwit en het water tot tempura. Roer de bieslook en het citroensap onder de mayonaise. Vul de bladerdeegvisjes met deze saus. Wentel de mosselen in het tempurabeslag en frituur ze goudbruin op 180°. Prik ze daarna vast op het bladerdeeg. Eventueel verfijnen met scheutjes van rode biet.