Cheesecake met krieken

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
Voor de bodem:
200 g koekjes, verkruimeld
100 g gesmolten boter
2 el suiker
Voor de vulling:
450 g platte kaas, op kamertemperatuur
150 g suiker
1,5 el bloem
2 eieren
100 g zure room
1 rijpe banaan, geprakt
Voor de topping:
800 g krieken op sap
100 g suiker
5 el bessenjenever
1,5 el maïzena
Ingrédients: 
Pour le fond:
200 g de biscuits émiettés
100 g de beurre fondu
2 cs de sucre
Pour le fourrage:
450 g de fromage blanc, à température ambiante
150 g de sucre
1,5 cs de farine
2 œufs
100 g de crème aigre
1 banane mûre, en purée
Pour le topping:
800 g de cerises au sirop
100 g de sucre
5 cs de baies de genévrier
1,5 cs de maïzena
Bereiding: 

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Meng de gesmolten boter, de suiker en de koekjeskruimels goed onder elkaar. Druk dit aan op de bodem van de vorm. In de koelkast plaatsen. Mix de bloem en de suiker onder de platte kaas. Mix er vervolgens één voor één de eieren en daarna de zure room en de banaan onder. Schep dit mengsel in de vorm. Goed glad strijken. Verpak de vorm zorgvuldig in aluminiumfolie en plaats hem in een schaal met warm water. Zet die 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Laat de taart een uur afkoelen in de oven en plaats ze dan in de koelkast. Doe ondertussen de krieken, de suiker, de jenever en de maïzena in een pannetje en breng dit aan de kook. Ongeveer 2 minuten laten indikken en daarna af laten koelen. Verdeel de krieken tot slot over de taart.