Chili met stoofvlees

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
120 minuten
Ingrediënten: 
800 g rundsstoofvlees
2 uien
1 groot blik rode bonen
1 klein blik tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
1 rode paprika
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde marjolein
een handvol verse koriander
tabasco
peper & zout
olijfolie
nacho’s
Ingrédients: 
800 g de carbonnades de bœuf
2 oignons
1 grande boîte de haricots rouges
1 petite boîte de tomates en cubes
1 cs de purée de tomate
1 poivron rouge
1 cc de paprika en poudre
1 cc de thym séché
1 cc de marjolaine séchée
une poignée de coriandre fraîche
tabasco
poivre et sel
huile d'olive
nachos
Bereiding: 

Hak de ui fijn en snij de rode paprika in blokjes. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Fruit de ui en de paprikablokjes 5 minuten in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe en laat het rondom bruin bakken. Roer er de tomaten, de tomatenpuree en de specerijen onder. Giet hier 2 dl water bij en laat dit 1 uur pruttelen met het deksel op de pan.

Voeg dan de rode bonen toe en laat ze een uur meekoken. Hak intussen de koriander grof. Breng de chili op smaak met peper, zout en tabasco. Schep hem in kommen, strooi er de koriander over en dien hem heet op met de nacho’s om er in te dippen.