Crème van erwten, munt en mascarpone

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
25 g boter
1 ui, fijngehakt
400 g erwten
6 dl kippenbouillon
75 g mascarpone
2 el gehakte muntblaadjes
2 tl citroensap
peper & zout
Ingrédients: 
25 g de beurre
1 oignon finement haché
400 g de pois
6 dl de bouillon de poule
75 g de mascarpone
2 cs de feuilles de menthe hachées
2 cc de jus de citron
poivre & sel
Bereiding: 

Fruit de ui in de boter, boven een zacht vuurtje, ongeveer 10 minuten. Voeg de erwten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bouillon nog 7 minuten pruttelen. Leg enkele erwten aan de kant voor de garnering en mix de soep daarna. Doe ze in een propere kom en roer er de mascarpone onder. Voeg dan de muntblaadjes en het citroensap toe. Op smaak brengen met peper en zout. Laat de soep afkoelen, dek ze af en plaats ze enkele uren in de koelkast. Afwerken met de resterende erwten en enkele muntblaadjes.