Eendenborst met rodekool en portsaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
4 eendenborstfilets
aardappelpuree
1 rodekool
250 ml rode wijn
peper & zout
een snuifje nootmuskaat
2 kruidnagels
een snuifje kaneel
1 laurierblad
1 zure appel (geraspt)
1 el boter
4 dl rode porto
2 dl wildfond
50 ml room
Ingrédients: 
4 magrets de canard
purée de pommes de terre
1 chou rouge
250 ml de vin rouge
poivre & sel
une pincée de noix de muscade
2 clous de girofle
une pincée de canelle
1 feuille de laurier
1 pomme sûre râpée
1 cs de beurre
4 dl de porto rouge
2 dl de fond de gibier
50 ml de crème
Bereiding: 

Maak de rodekool schoon en snij hem in reepjes. Doe die in een pan met de rode wijn, peper, zout, nootmuskaat, de kruidnagels, kaneel en het laurierblad. Voeg ook de appel toe. Kook de kool 40 minuten, tot hij zacht is. Roer er dan de boter onder. Laat de porto inkoken tot de helft. Voeg de fond toe en breng dit weer aan de kook. Roer er ten slotte de room onder. Maak een ruitjespatroon aan de vetkant van de eendenfilets, tot ongeveer het vlees geraakt wordt. Aan beide kanten kruiden met peper en zout. Verwarm een pan zonder boter of olie en bak de eendenborst 5 minuten op de vet-kant. Omkeren en nog 5 minuten bakken. Daarna nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175° plaatsen. Snij het vlees in plakjes en dien het op met de rodekool, bolletjes aardappelpuree (met de ijsschep) en de portosaus.