Fish and chips

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min.
Bereidingstijd: 
35 min.
Ingrediënten: 
4 grote aardappelen
2 el olijfolie
2 el gedroogde rozemarijn
peper & zout
400 g zelfrijzende bloem
2,5 dl koude Jupiler
1,25 dl koud water
4 x 125 g kabeljauwfilet
grof zeezout
Ingrédients: 
4 grosses pommes de terre
2 c. à s. d’huile d’olive
2 c. à s. de romarin séché
poivre & sel
400 g de farine fermentante
2,5 dl de Jupiler froide
1,25 dl d’eau froide
4x 125 g filets de cabillaud
gros sel marin
Bereiding: 

Snij de ongeschilde aardappelen in frietjes van 10-15 mm dik. Meng er de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout onder. Leg de aardappelen op een bakplaat en zet die 30 minuten in een voorverwarmde oven van 250°.

Zeef intussen de bloem en roer er beetje bij beetje het bier en het water onder, tot je een glad beslag hebt. Ongeveer 20 minuten in de koelkast plaatsen. Haal de vis door het beslag en frituur hem 4-5 minuten op 180°. Uit laten lekken op keukenpapier en serveren met de ‘chips’. Besprenkelen met grof zeezout.