Frutti di mare

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
16 gepelde scampi’s
visbouillon van 2 blokjes
150 g roze garnalen
1 dl olijfolie
1 el honing
2 knoflookteentjes
1 fijngesneden rood pepertje
1 el witte wijnazijn
1 mango
2 el fijngehakte bladpeterselie
Ingrédients: 
16 scampis épluchés
2 petits blocs de bouillon de poisson
150 g de crevettes roses
1 dl d'huile d'olive
1 cs de miel
2 petites gousses d'ail
1 piment rouge coupé finement
1 cs de vinaigre de vin blanc
1 mangue
2 cs de persil plat haché finement
Bereiding: 

Kook de scampi’s gaar en laat ze afkoelen. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes. Roerbak de geplette knoflook met het pepertje enkele minuten in de olie. Roer er de honing en wijnazijn onder. Af laten koelen. Meng de scampi’s, garnalen, peterselie en mango onder de kruidige, zoetzure olie. Plaats dit enkele uren in de koelkast. Serveren met stokbrood. Voeg naar eigen voorkeur rivierkreeftenstaartjes; grijze garnalen of andere zeevruchten toe.