Galette van courgettes en Reblochon

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2 courgettes
2 aardappelen
100 g Reblochon-kaas
2 dl room
10 basilicumblaadjes, fijngehakt
2 eieren
2 el maïzena
1 knoflookteentje, geplet
peper & zout
olijfolie
Ingrédients: 
2 courgettes
2 pommes de terre
100 g de Reblochon
2 dl de crème
10 feuilles de basilic ciselées
2 oeufs
2 c. à s. de maïzena
1 gousse d’ail écrasée
sel et poivre
huile d’olive
Bereiding: 

Schil de courgettes en aardappelen en rasp ze. Doe ze samen met de basilicum in een kom. Verwijder de korst van de Reblochon en laat hem smelten in warme room. Giet dit bij de groenten en voeg de andere ingrediënten (behalve de olijfolie) toe. Goed mengen met de handen en op smaak brengen met peper en zout.

Warm een grote pan op met een beetje olijfolie. Giet de olie er uit en doe het courgettemengsel in de pan. Laat dit bakken op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is. Voorzichtig omdraaien op een bord en opnieuw in de pan alten laten glijden. Bakken tot ook de onderkant goudbruin is. Plaats de pan nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Opdienen met een fris tomatenslaatje.