Garnalenbisque met scampi’s

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
16 scampi’s
500 g grijze gepelde garnaaltjes
100 g boter
2 el bloem
2 l visbouillon
½ tl paprikapoeder
peper & zout
2,5 dl room
8 el droge sherry
Ingrédients: 
16 scampis
500 g de crevettes grises décortiquées
100 g de beurre
2 c. à s. de farine
2 l de fumet de poisson
½ c. à c. de paprika
sel et poivre
2,5 dl de crème
8 c. à s. de sherry sec
Bereiding: 

Pel en kuis de scampi’s. Bak ze gaar in 2 eetlepels boter. Bestrooien met een beetje paprikapoeder.

Verhit de resterende boter in een pan. Stamp er de scampischalen fijn in met een houten lepel en laat ze 5 minuten bakken. Meng er de bloem onder en voeg de bouillon, het paprikapoeder, een beetje zout en peper toe. Aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen op een laag vuur. Zeef het vocht, zet het terug op het vuur en laat de garnaaltjes 3 minuten mee koken.

Pureer de soep grondig en roer er de room en de sherry onder. Verdeel de scampi’s over 8 borden of kommen en schep er de hete garnalenbisque over.