Gemarineerde zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
24 h
Ingrediënten: 
600 g zalmfilet
100 g zout
100 g suiker
4 eetlepels citroenjenever
1 tl dille
1 citroen
½ tl peperbolletjes, gekneusd
Ingrédients: 
600 g de filet de saumon
100 g de sel
100 g de sucre
4 cs de genièvre au citron
1 cc d’aneth
1 citron
½ cc de grains de poivre écrasé
Bereiding: 

Meng het zout en de suiker onder elkaar. Rasp de schil van de citroen. Voeg ze samen met de dille en de peperbolletjes bij de citroenjenever. Roer hier het zoutmengsel onder. Verdeel deze marinade over de bodem van een kleine schaal en leg er de zalm op. Bedek hem met bakpapier en leg er een zwaar gewicht op. Plaats de zalm 12 uur in de koelkast en draai hem dan om. Zet hem vervolgens opnieuw 12 uur in de koelkast. Spoel de zalm kort af en snij hem in dunne plakjes. Opdienen met krokant geroosterd brood, als voorgerecht.