Gevulde kalkoenrollade

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
800 g kalkoenborst
1 el gesmolten boter
een handvol mesclun (jonge slablaadjes)
Voor de vulling:
40 g boter
1 ui, grof gehakt
100 g spekblokjes
1 knoflookteentje, geplet
120 g broodkruim
1 el vers gehakte salie
100 g gedroogde veenbessen
50 g pistachenoten, grof gehakt
100 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
peper & zout
Ingrédients: 
800 g de poitrine de dinde
1 c. à s. de beurre fondu
une poignée de jeunes pousses de salade (mesclun)
Pour la garniture:
40 g de beurre
1 oignon haché grossièrement
100 g de lardons
100 g de lardons
120 g de chapelure
1 c. à s. de sauge fraîche hachée
100 g de canneberges séchées
50 g de pistaches hachées grossièrement
100 g d’abricots secs hachés grossièrement
sel et poivre
Bereiding: 

Bak de ui 3-4 minuten in de boter. Voeg het spek toe en 5 minuten later ook de look. Na een minuutje alles uit de pan halen en de rest van de ingrediënten voor de vulling er onder mengen. Volledig af laten koelen.

Klop het vlees zo plat mogelijk zodat een mooie egale lap ontstaat. Verdeel er de vulling over. Oprollen en vastbinden met keukentouw.

Leg de rollade in een grote ovenschotel en borstel ze in met gesmolten boter. Plaats het vlees 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten. Snij de rollade in plakken en leg die op een bedje van jonge slablaadjes.