Gezonde zalmburgers

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
500 g zalm, in blokjes
4 el koriander, fijngehakt
¼ rood pepertje, fijngehakt
60 g rode ui, fijngehakt
2 el fijngehakte verse gember
2 tl sojasaus
4 hamburgerbroodjes
1 grote tomaat, in plakjes
4 blaadjes Romeinse sla
4 el yoghurt
Ingrédients: 
500 g de saumon, en cubes
4 cs de coriandre, finement hachée
¼ de piment rouge, finement haché
60 g d'oignon rouge, finement haché
2 cs de gingembre frais, finement haché
2 cc de sauce soja
4 petits pains hamburger
1 grosse tomate, en tranches
4 feuilles de salade romaine
4 cs de yoghourt
Bereiding: 

Doe de zalm samen met de koriander, het pepertje, de rode ui, de gember en de sojasaus in een keukenrobot. Enkele malen krachtig mixen. Het mag geen puree worden. Het mengsel moet nog wat structuur hebben. Verdeel het in vier en vorm er gelijke hamburgers van. Bak ze ongeveer 4 minuten per kant in een grillpan zonder vetstof. Warm de broodjes op, besmeer de onderkant met yoghurt, leg er een blaadje sla en enkele tomatenschijfjes op en ten slotte ook de zalmburgers. Toedekken en opdienen met een slaatje en frieten.