Happy Christmas pizza

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
50 g geraspte Gruyère
2 el gehakte basilicum
250 ml passata
1 sjalot, gesnipperd
1 lookteentje, geperst
Olijfolie
70 g geraspte mozzarella
1 groene paprika, in reepjes
1/2 kleine chorizoworst, in plakjes
1 el gedroogde tijm
peper & zout
Ingrédients: 
1 rouleau de pâte à pizza prête à l’emploi
50 g de Gruyère râpé
2 cs de basilic haché
250 ml de passata
1 échalote, en petits morceaux
1 gousse d’ail, écrasée
huile d’olive
70 g de mozzarella râpée
1 poivron vert, en lamelles
1/2 petit saucisson chorizo, en rondelles
1 cs de thym séché
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de Gruyère kaas en de basilicum door het pizzadeeg. Rol het deeg opnieuw uit op een vel bakpapier, snij er een kerstboom uit, verwijder het overtollig deeg en leg de kerstboom met bakpapier op een bakplaat. Fruit de sjalot met de look in olijfolie. Giet er de passata bij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Schep de saus over de pizza en bestrooi met de mozzarella. Gebruik de paprikareepjes als slingers en de chorizoplakjes als kerstballen. Bestrooi met de tijm en zet 10 à 15 minuten in de oven.