Ingepakte varkensmedaillon met retro puree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
5 min
Ingrediënten: 
300 g varkenshaasje
Boter
4 plakjes pancetta
300 g aardappelen
250 g verse spinazie
0,5 dl melk
Nootmuskaat
2 el geraspte Parmezaanse kaas
peper & zout
Ingrédients: 
300 g de filet de porc
Beurre
4 tranches de pancetta
300 g de pommes de terre
250 g d’épinard frais
0,5 dl de lait
noix de muscade
2 cs de Parmesan râpé
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het varkenshaasje in 4 medaillons. Wikkel er telkens een plakje pancetta rond en zet vast met keukentouw. Bak ze goudbruin in een klontje hete boter. Schik in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in de oven. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Pureer ze met de melk en een klontje boter fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de spinazie onder en laat slinken. Verdeel de puree over vier bordjes en leg er een medaillon op. Werk af met Parmezaanse kaas.