Kaastaart met veenbessen

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
4 uur
Ingrediënten: 
200 g zandkoekjes
40 g gesmolten boter
4 dl gecondenseerde melk
300 g roomkaas
het sap van 2 citroenen
400 g veenbessen (vers of diepvries)
1 dl water
125 g suiker
1 eiwit, losgeklopt
Ingrédients: 
200 g de sablés
40 g de beurre fondu
4 dl de lait concentré sucré
300 g de fromage frais
le jus de 2 citrons
400 g de canneberges (fraîches ou surgelées)
1 dl d’eau
125 g de sucre
1 blanc d’œuf battu
Bereiding: 

Doe de koekjes in een blender en verkruimel ze heel klein. Meng er de gesmolten boter onder en verdeel dit over de bodem van een springvorm. Goed aandrukken en in de koelkast plaatsten.

Mix de roomkaas en het citroensap onder de gecondenseerde melk tot je een gladde massa hebt. Giet die in de springvorm die je vervolgens 4 uur in de koelkast plaatst. Doe intussen 300 g veenbessen,

100 g suiker en het water in een pannetje. Op een vuur zetten tot de bessen helemaal kapot gekookt zijn. Door een zeef doen en af laten koelen. Haal de resterende veenbessen eerst door het eiwit en dan door de suiker.

Verwijder de kaastaart uit de springvorm en zet ze op een bord. Giet er voorzichtig de veenbessencoulis over en werk af met de gesuikerde bessen.