Kalkoenbout met kersen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2 kleine kalkoenbouten
100 g kersen op sap
2 sjalotten, fijngesneden
100 g ricotta
peper & zout
een handvol platte peterselie, fijngehakt
2 el olijfolie
400 g cantharellen
200 g kerstomaatjes
1 el boter
Ingrédients: 
2 petites cuisses de dinde
100 g de cerises au jus
2 échalotes finement hachées
100 g de ricotta
sel et poivre
une poignée de persil plat ciselé
2 c. à s. d’huile d’olive
400 g de girolles
200 g de tomates cerises
1 c. à s. de beurre
Bereiding: 

Laat de kersen uitlekken. Roer de helft van de sjalotten, 1 eetlepel peterselie en de kersen onder de ricotta. Kruiden met peper en zout. Dep de kalkoenbouten droog en snij ze in zodat een zo groot mogelijke enveloppe ontstaat. Vul die met het ricottamengsel en sluit af met een tandenstoker.

Verhit de olijfolie in de pan. Kruid de buitenkant van de bouten met peper en zout en bak ze 25-30 minuten op een middelmatig vuur. Kuis intussen de paddenstoelen en ontvel de kerstomaatjes. Bak de cantharellen en resterende sjalot met wat zout in de boter tot alle vocht verdampt is. Laat de kerstomaatjes 2-3 minuten meebakken. Bestrooien met de resterende peterselie en opdienen met de bouten die je in 2 verdeelde.