Kippenboutjes met zoete aardappel en geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g zoete aardappelen
4 kippenboutjes
4 plakken ontbijtspek
4 salieblaadjes
½ tl mosterd
peper & zout
½ el abrikozenconfituur
3 el olijfolie
1 el tuinkers, fijngehakt
1 avocado
100 g geitenkaas
1,5 el loempiasaus
Ingrédients: 
500 g de pommes de terre douces
4 pilons de poulet
4 tranches de lard petit déjeuner
4 feuilles de sauge
½ cc de moutarde
poivre et sel
½ cc de confiture d'abricot
3 cs d'huile d'olive
1 cs de cresson, haché fin
1 avocat
100 g de fromage de chèvre
1,5 cs de sauce loempia
Bereiding: 

Schil de aardappelen en kook ze 15-20 minuten in zoutwater. Omwikkel de kippenboutjes met spek en stop er een salieblaadje bij. Kruiden met peper en zout. Smeer het rooster in met olijfolie en bak de kip mooi bruin boven een matig vuur.

Roer intussen de mosterd, een beetje zout, de tuinkers en de abrikozenconfituur onder elkaar. Snij de aardappelen in plakken en grill ze enkele minuten aan ieder kant. Wrijf ze daarna in met het mosterdmengsel. Snij de avocado in plakken en de geitenkaas in blokjes. Schik de aardappelschijfjes, de geitenkaas en de avocado mooi op een bord en wrijf de kippenboutjes vlak voor het opdienen nog in met loempiasaus.