Kippenvleugeltjes

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
20 kippenvleugeltjes
2 el tomatenpassata
2 el sambal oelek
2 el sojasaus
2 el honing
het sap van 1 limoen
1 tl vers gemalen zwarte peper
zout
1 geplet knoflookteentje
2 dl olijfolie
een fijngesneden lente-ui
Ingrédients: 
20 ailes de poulet
2 cs de passata de tomate
2 cs de sambal oelek
2 cs de sauce soja
2 cs de miel
le jus de 1 citron vert
1 cc de poivre noir moulu frais
sel
1 gousse d'ail écrasée
2 dl d'huile d'olive
1 jeune oignon coupé fin
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten behalve de kippenvleugels en de lente-ui onder elkaar. Proef. Je maakt de marinade immers zo spicy als je zelf wil. Meng de marinade vervolgens met je handen onder de kip zodat die helemaal bedekt is. Afgedekt minstens 2 uur in de koelkast plaatsen. Grill de vleugeltjes ongeveer 15 minuten. Regelmatig omdraaien en inborstelen met de overgebleven marinade. Voor het opdienen bestrooien met de lente-ui.