Kokossoep met kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
250 g kipfilet
1 liter kippenbouillon
5 dl kokosmelk
250 g champignons, in plakjes
de fijngesneden schil van 1 citroen
4 el limoensap
1 tl geraspte gember
1 tl vissaus
1 geplet knoflookteentje
1 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 el vers gehakte koriander
2 el grof gesneden lente-ui
1 rood pepertje in ringetjes
Ingrédients: 
250 g de filet de poulet
1 l de bouillon de poule
5 dl de lait de coco
250 g de champignons coupés en rondelles
le zeste d’un citron
4 c. à s. de jus de citron vert
1 c. à c. de gingembre râpé
1 c. à c. de sauce de poisson
1 gousse d’ail écrasée
1 c. à s. de feuilles de basilic hachées grossièrement
1 c. à s. de coriandre fraîche
2 c. à s. de jeunes oignons émincés grossièrement
1 petit piment rouge coupé en rondelles
Bereiding: 

Breng de bouillon aan de kook en leg er de kipfilet 20 minuten in. Haal de kip uit de bouillon en meet 5 dl bouillon af. Haal de kip uit elkaar met 2 vorken en doe het vlees terug bij de bouillon. Voeg de kokosmelk, de champignons, de citroenschil, het limoensap, de vissaus en de look toe. Tot tegen het kookpunt brengen en dan 15-20 minuten laten pruttelen. Van het vuur halen en de basilicum, lente-ui en koriander onder de soep roeren. Garneren met ringetjes rode peper.